17.11.2021

LEVC BREIDT EUROPEES NETWERK VERDER UIT IN BELGIË, MET NIEUW DEALERBEDRIJF IN BRUSSEL

LEVC (London Electric Vehicle Company) is verheugd vandaag een gloednieuwe vestiging in België aan te kunnen kondigen als verdere uitbreiding van zijn Europese dealernetwerk.

Als onderdeel van de bekroonde groep Sterckx-De Smet kan LEVC Brussel behalve de hoofdstad een aantal andere regio’s tot zijn verzorgingsgebied rekenen, waaronder Zellik, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos en Halle. Sterckx-De Smet is uitgeroepen tot ‘Fleet Dealer of the Year 2021’ en heeft uitgebreide kennis en expertise over bedrijfswagens en de B2B- en B2C-sector.

 

Van 14 tot 23 januari 2022 neemt Sterckx – De Smet deel aan het 99ste Autosalon van Brussel in België – een van de toonaangevende bedrijfswagenbeurzen gericht op elektromobiliteit – om de VN5- en TX-voertuigen van LEVC aan een wereldwijd publiek voor te stellen.

“We blijven vooruitstreven en brengen onze TX- en VN5-producten zonder uitstoot naar nieuwe markten in heel Europa. Ik ben zeer verheugd om nog een nieuwe toevoeging aan te kondigen aan ons steeds groeiende distributie- en servicenetwerk met LEVC Brussels. Als gevestigde groep met een solide klantenbestand en geschiedenis is de groep Sterckx - De Smet de partner om zowel de TX als VN5 bij een nieuw publiek et cliënteel aan de man te brengen.”

Joerg Hofmann CEO van LEVC, voegt hieraan toe:

“We hebben een lange geschiedenis in de bedrijfswagensector en worden nationaal erkend voor onze uitmuntendheid. We bundelen nu onze krachten met LEVC om hun baanbrekende voertuigen naar de regio te brengen. De producten van LEVC breiden ons aanbod van extra voertuigen van het merk Geely Group verder uit en onze klanten zullen ongetwijfeld enorm profiteren van de geavanceerde technologie voor het uitbreiden van het assortiment in TX en VN5.” Rekening houdend met de milieuzones en mobiliteitsprojecten in Brussel, zien we dit als het perfecte moment om LEVC te introduceren, zowel voor emissievrije passagiersmobiliteit als voor de emissievrije laatste kilometer en logistieke diensten in de stad. ”

Philip Vandewalle directeur en eigenaar van Sterckx-De Smet, zegt daarover:

Angst voor de actieradius behoort binnenkort tot het verleden in de Brusselse regio, aangezien de voertuigen van LEVC alle economische en ecologische voordelen bieden van elektrisch rijden zonder de praktische nadelen van de meeste elektrische voertuigen. De eCity-technologie van LEVC vormt het hart van zowel de TX als de TX Shuttle, waardoor emissievrij rijden van 101 km mogelijk is – perfect voor ritten in de binnenstad – en een totale flexibele actieradius van meer dan 510 km als de mogelijkheden van het voertuig om het bereik te vergroten worden ingezet. De TX-modellen kunnen comfortabel plaats bieden aan maximaal zes passagiers en een bestuurder en blijven ongeëvenaard in hun bruikbaarheid en comfort voor alle inzittenden.

“LEVC blijft erop gefocust zijn netwerk uit te breiden naar meerdere markten in Europa. De benoeming van de groep Sterckx-De Smet maakt deel uit van onze bredere strategie om 60% export te realiseren in 2024. Met hun lange geschiedenis van werken in de sector van de bedrijfsvoertuigen, zullen ze een belangrijke partner voor ons in Brussel zijn, wat ervoor zal zorgen dat TX en VN5 een succes worden.”

Martin Rada Director van LEVC Europe, merkt op:

De nieuwe VN5 van LEVC, die een revolutie teweegbracht in de markt voor elektrische bestelwagens, werd in mei 2021 Europa gelanceerd, met een elektrische aandrijving en een emissievrije actieradius van meer dan 98 km en een totale actieradius van meer dan 489 km. Om een bruto laadvermogen van maximaal 830 kg aan te kunnen met een capaciteit van 5,5 m3, is het cruciaal dat de VN5 een zeer flexibel en veelzijdig platform biedt voor een overvloed aan commerciële vereisten. Hiermee kunnen bedrijven en wagenparken in Brussel werken volgens een goedkoop en toekomstbestendig model, gebruikmakend van het duurzame pakket van de volgende generatie.