Jaar kiezen
2020
2019
2018
2017
2013
2007
2006
2002
1997
1989
1958
1948
1908
LEVC VN5

2020

NIEUW DECENNIUM, NIEUW VOERTUIG

LEVC lanceert de eerste van een reeks nieuwe elektrische bedrijfsvoertuigen.

De VN5 staat klaar om een revolutie teweeg te brengen in de sector van de middelgrote bestelwagens. Aangedreven door eCity-technologie, is het de perfecte oplossing in groene logistiek, met een verbluffende duurzaamheid, een groot draagvermogen en een elektrische actieradius van bijna 510 kilometer – mogelijk gemaakt door de range-extender.

LEVC Headquarter UK

EEN RECORDJAAR

De London EV Company haalde een recordjaaromzet, die te danken was aan de gestage groei in 2019. Er werden maar liefst 2.507 exemplaren van het elektrische TX-model verkocht, meer dan een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.

De TX was niet alleen succesvol in Londen, maar ook daarbuiten. Er was een groeiende vraag van taxibedrijven en carpooling-/pendeldiensten in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Denemarken, het Midden-Oosten en Japan.

LEVC ONTVANGT DE BRITSE PREMIER

LEVC heeft premier Boris Johnson een rondleiding door de ultramoderne faciliteit gegeven. CEO Joerg Hofmann ontving de premier, die zijn steun uitsprak voor het bedrijf en de producten, en de elektrische taxi‘s van het type TX omschreef als “schitterende machines”.

NIEUW VOERTUIG, NIEUWE MARKTEN

Gebaseerd op de elektrische taxi en met dezelfde eCity-technologie, werd de TX Shuttle gelanceerd. Dit voertuig biedt aanbieders van mobiliteits- en pendeldiensten de mogelijkheid om het voertuig aan te passen aan hun eigen unieke behoeften en de functies in te bouwen die nodig zijn voor hun specifieke gebruik. Dit maakt de TX Shuttle ideaal voor openbaar vervoer en taxidiensten op aanvraag, in heel Europa en in de rest van de wereld.

2019

EEN NIEUW HOOFDSTUK

Een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis brak aan toen Joerg Hofmann op 4 februari 2019 de functie van CEO overnam, met de volledige verantwoordelijkheid voor LEVC in de Geely Commercial Vehicle-divisie.

Joerg boogt op een uitgebreide ervaring met sales en marketing, productplanning, productie en internationale ervaring, die hij de afgelopen 17 jaar heeft opgedaan in zijn werk voor GM en het luxemerk Audi in verschillende rollen, waaronder de dagelijkse leiding in Brazilië en Australië.

EEN KONINKLIJK BEZOEK

LEVC ontving met trots ZKH de Prince of Wales, die geïnformeerd werd over ons nieuwe bedrijf en onze visie en vervolgens een rondleiding door de fabriek kreeg.

Prins Charles nam de tijd om leerlingen en senior medewerkers te ontmoeten, die uitleg gaven over de precieze engineering en controles die tijdens ons hele productieproces plaatsvinden.

Bij de receptie verzamelde iedereen zich om te zien hoe ZKH een unieke plaquette onthulde ter herdenking van het koninklijke bezoek.

LEVC TX Taxi

2018

ELEKTRISCHE TAXI

’s Werelds eerste emissievrije elektrische taxi, ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Groot-Brittannië, ging in januari ’18 in de verkoop.

TX, de nieuwste Black Cab, zet de maatstaf voor groene stedelijke mobiliteit. Aangedreven door revolutionaire eCity range-extended technologie, is de TX in staat tot 100% emissievrij gebruik in de stad en echte operationele flexibiliteit.

EEN RECORD ALS BEKRONING

Een prototype van de elektrische taxi TX slaagde er op het Goodwood Festival Of Speed in 2017 als eerste taxi ooit in de beruchte ‘Hill climb’ te voltooien en schreef daarmee geschiedenis.

LEVC Ansty Park

EEN JAAR VAN VERANDERING

In 2017 werd het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor van LEVC geopend in Ansty, Coventry. Het is de enige fabriek van elektrische voertuigen in het VK en vertegenwoordigt tot op heden een investering van meer dan 500 miljoen GBP.

Er is een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in ondergebracht, evenals productie-, kwaliteits- en testfaciliteiten. Daarnaast geldt deze vestiging binnen de Geely Commercial Vehicle Group als expertisecentrum voor de productie van lichtgewicht aluminium en EV-technologie.

2017

NIEUWE NAAM EN LOGO DUIDEN OP WERELDWIJDE AMBITIES

Evolutie wordt revolutie. LEVC – de London EV Company ziet het licht; een naam die ons erfgoed in ere houdt en onze toekomst verbindt aan de nieuwe energiebron voor voertuigen.

LEVC start een traject om de volgende generatie groene bedrijfsvoertuigen te ontwerpen, ontwikkelen en produceren, te beginnen met een compleet nieuwe taxi; gevolgd door een ambitieuze strategie voor bedrijfsvoertuigen, waarbij het streven is om een consistent assortiment elektrische voertuigen aan te bieden voor markten over de hele wereld.

CHAIRMAN VAN GEELY ONTMOET BRITSE PREMIER

Tijdens een staatsbezoek aan China had de Britse premier David Cameron een ontmoeting met chairman Li Shufu in Shanghai.

Cameron en Li bespraken de plannen van het bedrijf ten aanzien van de productie, de wereldwijde verkoop en de toekomstige ontwikkeling.

2013

BINDING AAN HET VK

In 2013 veranderde het bedrijf van eigenaar. Geely – dat al 20 procent van de fabrikant van black cabs bezat – nam het bedrijf en de belangrijkste activa over van Manganese Bronze Holdings.

Het jaar werd gekenmerkt door verdere investeringen, met aanzienlijke verbeteringen aan de productiefaciliteiten in Coventry en ongeveer 66 nieuwe banen. Chairman Li Shufu en Business Secretary Vince Cable van de Geely Group waren aanwezig bij de officiële start van de productie, waarbij begonnen werd met de bouw van nieuwe TX4-modellen.

2007

DE NIEUWE GENERATIE

De TX4, die in 2007 werd geïntroduceerd, had een efficiëntere motor, een vernieuwd ontwerp en een verbeterde ophanging. Dit voertuig voldeed aan Euro 4 en werd later bijgewerkt naar Euro 5 en 6.

In 2010 verdween de naam Mann & Overton na ruim een eeuw. De nieuwe bedrijfsnaam luidde The London Taxi Company (LTC).

Onze voertuigen stonden trots centraal tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen, naast de Spice Girls, die op speciaal voorbereide taxi’s optraden.

2006

WELKOM GEELY

In september 2006 kondigt MBH een joint venture aan met de Chinese autofabrikant Geely Auto – China’s grootste particuliere autofabrikant – om een fabriek te bouwen in Sjanghai en taxi’s te produceren voor de Chinese en andere overzeese markten.

2002

DE UPDATE

De TXII ging de weg op en bevatte een Ford-motor om te voldoen aan de emissienormen van die tijd.

Verbeteringen waren onder meer een volledig in het motormanagementsysteem geïntegreerd passief antidiefstalsysteem, glas over de volle breedte van de achterdeuren, die een beperkte openingshoek hadden om te voorkomen dat passagiers zonder te betalen door het raam konden ontsnappen.

1997

NIEUW MODEL

De eerste nieuwe generatie taxi’s in bijna 40 jaar wordt geïntroduceerd, de TX1.

De naam TXI was bedoeld als woordspeling op het woord Taxi, terwijl de ‘1’ de naleving van de Euro 1-emissienorm aanduidde. Het ontwerp en de productie van dit voertuig namen slechts 28 maanden in beslag en tilden de werkomgeving van de bestuurder qua comfort, veiligheid en raffinement naar het niveau van een sedan.

1989

DE KLASSIEKER

1972 wordt Carbodies overgenomen door Manganese Bronze Holdings Plc. In 1985 neemt dit bedrijf ook Mann en Overton over en richt London Taxis International (LTI) op.

Toen de productie van de Austin-dieselmotor stopte, introduceerde Carbodies een nieuwe Nissan-dieselmotor en bracht in 1989 de Fairway op de markt.

De Fairway was de best verkochte versie van de FX4 en was het eerste door LTI geproduceerde voertuig dat standaard toegankelijk was voor rolstoelgebruikers en voorzien was van een volledig intrekbare oprijplaat.

Tot op de dag van vandaag is dit het voertuig dat door velen nog steeds wordt beschouwd als ‘de’ Londense taxi.

1958

HET KONINKLIJKE MODEL

De planning van de FX4 begon in 1956, en het voertuig werd twee jaar later op de markt gebracht. Om de 25e verjaardag van de troonsbestijging van koningin Elizabeth II in 1977 te herdenken, werd een speciale Silver Jubilee FX4 gebouwd en overhandigd aan ZKH de Prins van Wales.

Prins Charles reed rond Buckingham Palace in de enige Silver Jubilee-taxi van Groot-Brittannië, terwijl de officiële chauffeur van de taxi, Ted Ritchie, in het passagierscompartiment achterin zat. Het voertuig werd gratis ingezet bij evenementen om fondsen te werven voor het zilveren jubileum van de koningin en bleef daarna in gebruik als normale taxi.

1948

HET ORIGINEEL

Mann en Overton geven de Austin Motor Company de opdracht om een nieuw taxichassis te ontwerpen en te bouwen, de FX.

Austin laat het door Bobby Jones in 1919 in Coventry, VK opgerichte carrosseriebedrijf de taxi uitvoeren met een volledig stalen carrosserie. Mann en Overton, Austin en Carbodies tekenen een overeenkomst om de taxi te bouwen in de fabriek van Carbodies in Coventry.

De naam ‘black cab’ is terug te voeren op de derde versie van de FX, de FX3, die in 1948 werd gelanceerd.

1908

HET BEGIN

Na jaren eerder Mann en Overton’s Garage te hebben opgericht, beginnen de Londense taxidealers JJ Mann en Tom Overton voertuigen uit Frankrijk en Duitsland te importeren om ze te verkopen aan de Londense taxisector.

1908 nemen de twee een speciaal model Unic-taxi van 12/16 pk in gebruik, dat speciaal was ontworpen om te voldoen aan de ‘Conditions of Fitness’, de nieuwe Londense voorschriften die twee jaar eerder waren ingevoerd.De oorsprong van LEVC is terug te voeren op dit model. In 1914 was het de meest voorkomende taxi in de straten van Londen.