Op woensdag 22 maart 2017 knipte Geely-voorzitter Li Shufu het inaugurele lint door met Rt Hon Greg Clark MP, toen we de officiële opening aankondigden van de eerste autofabriek in het VK die uitsluitend is gewijd aan de productie van elektrische voertuigen.

Onze ultramoderne voertuigfabriek in Ansty, Engeland, heeft bijgedragen aan het creëren van meer dan 1.000 nieuwe banen, waaronder 200 ingenieurs en 30 leerlingplaatsen.

A look Inside LEVC

Ansty Facility

FOCUS OP FLEXIBILITEIT

Dankzij een geïntegreerde productiestrategie kan onze flexibele assemblagelijn meerdere voertuigen in één straat produceren, zodat we makkelijk kunnen wisselen tussen de productie van schone, emissievrije taxi’s en bestelwagens. Bij volledige capaciteit kan de lijn 20.000 elektrische voertuigen per jaar produceren.

DOOR EN DOOR DUURZAAM

Innovatieve bouwontwerpen en duurzame initiatieven helpen ons energieverbruik en onze CO2-voetafdruk laag te houden, zodat het hele bedrijfsterrein een schoolvoorbeeld van efficiënt energieverbruik is.

Het hoofdkantoor en de fabriek kregen de beoordeling ‘Uitstekend’ van BREEAM, ’s werelds toonaangevende beoordelingsmethode voor gebouwen waarbij een gebouw onder meer wordt beoordeeld op energievraag, energieverbruik, en CO₂-emissie. Verder ontvingen wij een A-score bij een EPC-beoordeling, een overheidsrichtlijn waarbij de energie-efficiëntie van een gebouw wordt beoordeeld.

ENERGIEBESPARING

Vermindering van de benodigde energie voor verlichting is essentieel bij ons streven naar duurzame productie.

In alle fabriekshallen wordt daglicht optimaal benut met innovatieve dakontwerpen en beglazing, wat een besparing van 15% op dakverlichting oplevert. Een glazen wand van 81 m zorgt voor diffuus daglicht op de assemblagelijn en biedt voorbijgangers goed zicht op de wereld van LEVC.

Door het binnenvallende natuurlijke daglicht ontstaat een aantrekkelijke werkomgeving en kunnen we overdag de verlichting dimmen voor essentiële vermindering van ons energieverbruik.

REGEN OPVANGEN EN GEBRUIKEN

Hoogwaardige opvangsystemen voor regenwater benutten ‘weglopend’ regenwater op het bedrijfsterrein. Met goten en kanalen wordt bijna 3,5 miljoen liter regenwater verzameld in een ondergrondse opslagtank, waar het wordt bewaard zodat wij niet afhankelijk zijn van het waternet.

Het opgevangen water wordt gebruikt voor allerlei bezigheden in de fabriek, van lekkagetests voor voertuigen tot toiletten en autowasserijen, zodat wij minder leidingwater verbruiken.

EEN ZONNIGE VISIE OP ENERGIE

Het dak is bedekt met 365 zonnepanelen die energie van de zon ontvangen en omzetten in elektriciteit voor de machines en verlichting op het fabrieksterrein. Deze schone, hernieuwbare energiebron helpt ons onze CO2-voetafdruk nog verder te verkleinen.

In de kantoren worden hoogwaardige variabele-koelmiddelstroom- (VRF) en warmteterugwinningssystemen toegepast. Restwarmte rond het gebouw wordt teruggewonnen en gebruikt voor verwarming van andere ruimten en water. Omdat de koelmiddelstroom wordt afgesteld op de vraag, gaan deze systemen efficiënter om met energie en helpen ze ook onze CO2-voetafdruk te verkleinen.

EERSTE IN DE BRANCHE TECHNISCHE CONSTRUCTIE

Een ultramoderne fabriek voor elektrische voertuigen, die vol trots als eerste in de branche fabricagetechnieken implementeert om bedrijfsvoertuigen te leveren die ongeëvenaard robuust zijn.

De carrosserieconstructie is geïnspireerd op de ruimtevaart, met lichtgewicht, samengesteld aluminium dat na een warmtebehandeling twee keer de treksterkte heeft van een gelast equivalent en twee keer zo veel botsenergie kan absorberen als zacht staal.
Ze worden geanodiseerd voor een consistente hechting en hoge roestwerendheid, leveren een gewichtsbesparing van naar schatting 30% op ten opzichte van staal, en zijn 100% recyclebaar. Aluminium.

MENSEN IN HARMONIE MET HUN WERKPLEK

Omdat hier 500 mensen en hypermoderne machines worden samengebracht, moet de productie in balans zijn met welzijn.

Iedere meter van de 31.000 vierkante meter van de fabriek en 7.000 vierkante meter van drie etages in het kantoor is ontworpen volgens het principe en filosofische systeem van Feng Shui, een oude Chinese methode om het ontwerp van een werkruimte zo in te richten dat de gebruikers daarin optimaal functioneren.

*Oktober 2018.